Nieuwsbrief Wilhelminakerk nr. 85 30-8-2019

Samen koken en eten
2019 08 30 etenEen aantal enthousiaste dames heeft het idee opgepakt om samen te koken en te eten met alleengaanden. Aan het eind van de ochtend worden mensen ontvangen met een kop koffie en zal er aansluitend samen worden gekookt en daarna gegeten. Vele handen maken licht werk! Samen eten is een mooie manier om elkaar te ontmoeten. In de komende periode ontvangen alleengaande senioren die door de COD worden bezocht een uitnodiging.

gesprekGesprekskring
Op dinsdag 3 september a.s. om 10.00 uur in de Wilhelminazaal bent u van harte welkom voor een gesprek over stilte. Momenten van stilte kun je ‘organiseren’. Doe jij dat ook? Heb je behoefte aan momenten van stilte? Heeft stilte met je geloof te maken?

Rouwgroep
rouwgroepOp dinsdag 17 september a.s. om 10.00 uur in de Wilhelminazaal kunt u aanschuiven voor een gesprek. In een sfeer van vertrouwen worden er ervaringen van verdriet en gemis gedeeld. Het doet goed om herkenning te vinden bij anderen. Opgave is niet nodig, kom gerust. Mocht u prijsstellen op een huisbezoek neemt u dan contact op met de predikant.

7+1
71Op donderdag 19 september a.s. om 20.00 uur in de Wilhelminazaal denken we na over levenslessen uit het klooster. Eén van de levenslessen is dienstbaarheid. Het woord ‘dienstbaarheid’ kan weerzin opwekken. Alsof het erom zou gaan dat jij niet belangrijk bent, en je daarom klein moet maken. Het gaat er echter meer om dat je ontdekt wie je echt bent en dat ook te zijn. Zonder dat je het belangrijk vindt wat anderen ervan vinden. Ben je tussen de 25 en 45 jaar? Wees welkom!

2019 08 30logoStartzondag 15 september
We beginnen de startzondag met een gezamenlijk ontbijt om 9.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Neem buur, vriend, familielid mee. Gezellig om samen zo de zondag te beginnen. Aanvang van de dienst is 10.00 uur.
Het thema van de dienst is ‘Toekomstdromen’. Welke dromen heb jij voor de toekomst? Zijn die vastomlijnd of weet je nog niet zo goed wat je wilt? Zijn je dromen in de loop van de tijd veranderd? Welke dromen heb je wanneer je ouder wordt? Als geloofsgemeenschap denken we ook na over de toekomst. Wat zouden we graag willen en wat is er mogelijk? En wat zijn Gods dromen voor de toekomst van de wereld? Wat heeft Hij beloofd?
Het koor ‘In Between’ uit de Vecht komt weer zingen. Het is heerlijk om met hen mee te zingen. Het is fijn dat er katholieke buren in de viering zijn om samen de start van een nieuw seizoen te maken.
Voor kinderen vanaf groep 7 is er de start van de Tienerkerk! Voor jongere kinderen is er Kidskerk. Na afloop bent u uitgenodigd om elkaar verder te ontmoeten bij koffie/thee en een hapje en een drankje. We hopen u te ontmoeten!
Hartelijke groet, Jolanda Al-van Holst

COD
2019 08 30busDonderdag 10 oktober a.s. is de Bustocht van de COD. Na koffie met gebak in de Wilhelminazaal vertrekken we voor een toeristische Linieroute onder leiding van een gids (over de Grebbeberg en in de omgeving van Scherpenzeel). Na het 3-gangen diner gaan wij naar de glasblazerij van Willem Buyse.
De kosten zijn €50,00 per persoon. U wordt daar door de bezoeksters in september voor uitgenodigd. Als u mee wilt kunt u die datum alvast vrijhouden.
Van harte gegroet, het bestuur.

Kerkbanken
Er zijn nog enkele kerkbanken verkrijgbaar. Degene die interesse daarin heeft kan zich bij Wim Bomhof melden. (055-3121524)

Franse avond00001Misschien was u deze zomer (of in het verleden) in Frankrijk en hebt u met eigen ogen gezien hoe klein de protestantse kerk daar is. Toch is zij er nog wel en heeft zij onze steun hard nodig. Op D.V. vrijdag 13 september is er een zogeheten 'Franse avond'. Op deze avond zamelen we geld in voor de theologische opleiding van Jean Calvin in Aix-en-Provence en geven we uiting aan onze verbondenheid met de Franse kerk - een verbondenheid die al eeuwen bestaat.
Het programma bestaat uit muziek en (samen)zang. Dr. Jaco van der Knijff, muziekjournalist bij het Reformatorisch Dagblad en theoloog, zal een korte inleiding verzorgen over de herkomst van ons Psalmboek en als voorzanger met ons zingen. Na het programma is er koffie, thee en een keur aan lekkere, eigengemaakte taarten en hapjes.
Wij nodigen u van harte uit voor deze avond en stellen uw komst zeer op prijs. Bienvenue ! (wees welkom)
Tijd: vrijdag 13 september 19.30 uur
Locatie: Wilhelminakerk, Beemterweg 7, Beemte-Broekland (Apeldoorn-Noord)

De financiële afwikkeling gaat via de stichting Kampen-Aix.
Een vriendelijke groet, Hennie Brouwer en Esther Karels

Verrassingsmaaltijd
Op vrijdag 18 oktober om 17.00 uur is er een verrassingsmaaltijd met aansluitend een paar rondjes bingo.
Nadere informatie volgt, maar houdt u deze datum alvast vrij.
de exploitatie commissie.

DAG TEGEN EENZAAMHEID
MAANDAG 7 OKTOBER 2019
Informatie . Ontmoeting . Gesprek

Eenzaamheid heeft vele gezichten. Oude én jonge, blije én droevige. Op deze dag willen we die gezichten laten zien, en samen nadenken over hoe je met eenzaamheid kunt omgaan. Maar ook: Wat is eenzaamheid eigenlijk? Hoe kom je eenzaamheid in de samenleving op het spoor? Hoe ga je het gesprek hier over aan? En: zijn er wel oplossingen voor?

2019 08 30nieuwsIn het kader van ‘de week tegen eenzaamheid’ organiseert De Drie Ranken op maandag 7 oktober een middag voor vrijwilligers, geïnteresseerden, professionals en ervaringsdeskundigen. Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur ontvangst met thee/koffie
13.45 uur vertoning documentaire ‘The age of loneliness’ (2016, nederlands ondertiteld)
14.45 uur koffie/thee: in gesprek naar aanleiding van wat we gezien hebben
15.30 uur in gesprek met Bart Starreveld, straatpastor in Rotterdam.
17.00 uur afsluiting en borrel

Waar: kerkelijk centrum ‘De Drie Ranken’, Eglantierlaan 202 (ingang Violierenplein)
Er staat een ‘pot’ voor een vrijwillige bijdrage in de kosten.