Nieuwsbrief Wilhelminakerk nr. 90 31-1-2020

Van de Kerkenraad
Het einde van januari nadert en februari staat al aan de deur te kloppen. Een periode waarin de kerkbalans een belangrijke rol speelt. Altijd weer spannend wat we mogen ontvangen en hulde aan hen die als vrijwilligers de kerkbalans uitvoeren en dank aan allen die een toezegging doen.
Het digitaal kunnen toezeggen is een succes gebleken, zeker nu het de eerste keer is geweest. Totaal heeft 42% van de leden van de Protestantse Gemeente Apeldoorn hun toezegging digitaal gedaan. In onze wijkgemeente hebben 126 adressen hun toezegging digitaal gedaan. Dat is 30 % en er is ca.€ 35.000 toegezegd.
orgel opknapbeurt 2020Ons orgel heeft een revisie nodig. De originele loden pijpen zijn versleten en vertonen scheuren. De pijpen zullen binnenkort worden vervangen. Dat brengt mij ook op een wisseling van de wacht. Onze orgelnestor Hans Visser, die jarenlang het dagelijkse onderhoud van het orgel onder zijn hoede had, heeft het stokje overgedragen aan Bert Holstein. Wij zijn blij dat Bert dit wil gaan doen en Hans bedankt voor alle goede zorgen voor onze oude “orgelbaas”. Hij is er vast en zeker blij mee geweest.
Wij gaan binnenkort starten met het vastleggen van gastpredikanten voor het jaar 2021. Hebt u nog (een) voorkeur(en) voor een gastpredikant laat het dan even weten aan een van de kerkenraadsleden. De nieuwsbrief wordt verspreid als email en er worden nog zo’n 30 stuks per maand afgedrukt. Dat zouden er minder kunnen zijn. Die papieren brieven zijn duur. Hebt u internet en ontvangt u mail, geef uw emailadres dan door via onze website of aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u helpt besparen
Wensliederen.
Untitled 1Op 22 maart gaat Egbert Fokkema voor. Egbert stelde voor om aan de gemeenteleden te vragen wensliederen in te dienen. Dus welk lied of welke liederen zou u in deze eredienst graag gezongen willen hebben? De keuze kan breed gemaakt worden, dus u hoeft niet alleen te kiezen uit het Liedboek, maar ook liederen uit de bundel van Johannes de Heer of Taizé liederen, kunnen worden ingebracht. Het moeten wel geestelijke liederen zijn. Egbert Fokkema zal uit de ingediende liederen, en hij hoopt dat het er veel zijn, een zestal selecteren die passen bij de liturgie die hij voor die zondag samenstelt.
U kunt uw voorstel(len) aan Egbert Fokkema mailen op het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Graag 14 dagen van te voren insturen, dus voor 9 maart a.s. Alvast, namens Egbert, hartelijk dank.
Jan Vegter.

kidskerk def blauwKidskerk
Op zondag 9 februari om 10.00 uur is er weer Kidskerk in de Wilhelminazaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Er is een Bijbelverhaal dat past in het Thema: Beleef het in de Tuin! Natuurlijk is er een creatieve uitwerking en we gaan ook
samen iets eten en drinken. Het wordt weer een gezellig uur! Alle kinderen welkom, neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee.

Gesprekskring
Op dinsdag 11 februari om 10.00 uur kunt u weer aanschuiven in de Wilhelminazaal voor een gesprek. We lezen de ‘Levenslessen uit gesprekhet klooster: Eenvoud en Verbondenheid’. Hoe is de verhouding van de mens tot alles wat leeft? Staat de mens boven de rest van de schepping? Of is de mens vooral nauw verbonden met alles wat leeft? En is dat een tegenspaak? In welke mate voel je je verbonden met andere mensen? Voel je je ook verbonden met onbekenden? Genoeg stof tot nadenken en uitwisselen van gedachten! Wees welkom!

Tienerkerk logo agendaTienerkerk
Op zondag 9 februari om 10.00 uur is er Tienerkerk voor kinderen vanaf 11 jaar. Er is een leuk programma met verdieping en ruimte om te lachen! In de eigen ruimte boven wordt het gezellig. Welkom aan de tieners!

liefde vriendschapLiefde & Vriendschapsviering
Op vrijdagavond 14 februari om 19.00 uur is er een korte viering. Thema: 'Vriendschap creëer je samen'. Er zijn voor elkaar, in goede en minder goede tijden. Warmte ontvangen en geven. We staan stil bij de vriendschap die we met anderen delen: op het schoolplein, in eigen kring, op het werk, in de kerk. De viering is voor alle leeftijden en voor kerkelijke en niet-kerkelijke mensen. Het koor ‘Eendracht’ uit Terwolde komt zingen. De basisscholen werken mee met knutsels en tekeningen. De viering is een gezamenlijk initiatief van de Wilhelminakerk en de katholieke geloofsgemeenschap H. Antonius van de Vecht.

Rusland Project
rusland project 2020Zoals bij u bekend hebben we in december 2019 tijdens de TOP 2000 dienst en de Kerstnachtdienst gecollecteerd voor het Rusland Project van ds. Lavooij uit Vaassen. Deze beide collectes hebben in totaal het mooie bedrag van € 549,43 opgebracht. Omdat de kerkenraad deze actie een warm hart toedraagt, heeft zij besloten dit bedrag namens de Wilhelminakerk aan te vullen tot € 1.000,-- Ds. Lavooij was heel blij met dit bedrag en dus namens hem: heel hartelijk dank voor uw bijdrage!
Van 16 tot 23 januari 2020 verbleef hij weer met enkele gemeenteleden in het dorpje Gussew, een reportage hiervan kunt u lezen op www.hervormdvaassen.nl onder het tabblad “nieuws”.
Geri Woudstra, diaken.

geef een koe 2020COD
Donderdag 20 februari a.s. is er om 14.30 uur een seniorenmiddag in de Wilhelminazaal. We komen van alles te weten over de stichting “Geef een koe". Dhr. Hans Trapman komt over het project van de stichting in Kirgizië vertellen.
U bent allen van harte welkom.
Het bestuur.