Nieuwsbrief Wilhelminakerk nr. 97 2-10-2020

Van de Kerkenraad
Vorige keer schreef ik over de startzondag. Nu kunnen we erop terugkijken en uit de vele reacties mag ik zeggen dat het een goede dienst was, met een gezellig samenzijn naast de kerk. Heerlijk in het zonnetje. Er werd volop bijgepraat en dat was ook wel nodig omdat we lange tijd niet konden “buurten” tijdens het maandelijkse koffiedrinken na de dienst. Helaas zitten we nu in een tweede Coronagolf. Gelukkig mogen we nog wel doorgaan met onze eredienst op 1,5 meter, maar andere bijeenkomsten die niet echt noodzakelijk zijn worden voorlopig (drie weken?) niet gehouden. Het is niet anders, maar laten we de moed erin houden!! En blijven omzien naar elkaar! Ook het avondmaal dat heeft plaatsgevonden, was keurig verzorgd, met wijn in bekertjes en het aangeven van het brood. Dank aan hen die het allemaal hebben georganiseerd. We hebben al geschreven over de solidariteitsactie. De brieven liggen vandaag klaar in de Wilhelminazaal. U bezorgt toch ook mee!!
Zondag 18 oktober is er een doopdienst. Gezien de aanwezigheid van de familie zullen er minder
plaatsen beschikbaar zijn.
Blijf u wel opgeven, helaas gebeurt dat niet altijd en blijf oplettend op de 1,5 meter!
Een korte bijdrage van de Kerkenraad, maar door alle Corona perikelen is het rustig.
Namens de kerkenraad wens ik u een goede en gezegende maand en tot de volgende nieuwsbrief.
Jan Vegter-voorzitter

kidskerk def blauwKidskerk
Op zondag 11 oktober is er weer Kidskerk. Na de vakantie zijn we weer van start gegaan met een hele mooie groep kinderen. Het thema zal zijn: Het verloren schaap, of eigenlijk het gevonden schaap! De herder laat niemand in de steek en als het schaap weer gevonden is, is de kudde compleet. Dan is het feest! Het wordt weer een gezellig uur. Neem vriendje of vriendinnetje mee.

Tienerkerk logo agendaTienerkerk
Na een gezellige start van het seizoen op een zaterdagavond in september in de kerk met frietjes en een film, is er op 11 oktober weer Tienerkerk om 10.00 uur. Jongeren vanaf 11 jaar zijn welkom, je mag altijd iemand meenemen.

Doopdienst 18 oktober
doopdienstOp deze zondag wordt Rinze Victor Evert Nicolaas gedoopt, zoon van Diane van Lohuizen en Lennart Nicolaas. Wat een feest om ‘ja’ terug te zeggen op het ‘ja’ van God! Gods belofte van liefde en trouw komt eerst, voordat wij antwoord geven. God vindt ons, voordat wij Hem zoeken. Als gemeente staan we om Rinze en zijn ouders heen en beloven we hen in ons midden op te nemen en hen te dragen in onze gebeden. We hopen op een feestelijke dienst!

Tweede golf
Helaas loopt het aantal besmettingen weer op en moeten we een stapje terugdoen. Zo hebben we de gezellige bijeenkomsten met de senioren in kleine groepen in de Wilhelminazaal moeten afzeggen. Dat is jammer, want het fysiek ontmoeten doet zo goed! Er wordt geduld van ons gevraagd om het uit te houden. Om elkaar niet los te laten, ook al kunnen activiteiten niet doorgaan. Gelukkig zijn er nog wel de kerkdiensten! We blijven met elkaar verbonden door de diensten, door Kerkdienstgemist, door een appje, een kaartje of een telefoontje. Uiteindelijk komen er andere tijden.

Stichting Vrienden van de Wilhelminakerk.
Op 23 september 2020 hebben we de stichting ‘Vrienden van de Wilhelminakerk’ opgericht.
De stichting heeft als doel – zoals het in de officiële acte omschreven staat – het ( doen) ondersteunen en uitvoeren van activiteiten betreffende de instandhouding van de Wilhelminakerk in Beemte – Broekland.
DSC 0753 kleinDe exploitatiecommissie houdt op te bestaan en gaat over, in dezelfde samenstelling, naar de stichting.
We hopen met net zo veel plezier en inzet het doel van de stichting uit te voeren.

Helaas moeten ook wij de activiteiten in het najaar annuleren maar :
Geen winterfair maar wel oliebollen !!!!!!
U hoort nog van ons !
Stichting Vrienden van de Wilhelminakerk.

Beste senioren,
Net alles rond voor onze gezellige middagen, moeten we u helaas vertellen dat we deze niet kunnen laten doorgaan, i.v.m. de verscherpte corona maatregelen. Degene die zich hiervoor hadden opgegeven hebben al persoonlijk bericht gehad. Voorlopig dus geen activiteiten, maar we houden via telefoon en/of een kaartje zeker contact.
Hartelijke groet, Jenny, Mien, Nellie, Truus

Optimistisch blijven
is het Geloof hebben in
dat alles goed komt.
Niets kan gedaan worden
zonder Hoop en Vertrouwen.

ankerNB92