PKN

Wilhelminakerk

JAARREKENING 2020
Protestantse Gemeente Apeldoorn en Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn

Jaarlijks werden de jaarrekeningen gepubliceerd in Perspectief/ZICHT055.
Omdat er geen kerkblad meer is bieden wij u nu de mogelijkheid via de website de jaarrekeningen in te zien.
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u die per mail stellen voor maandag 7 juni 2021
Reacties op de jaarrekening van de Protestantse Gemeente Apeldoorn naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op de jaarrekening van de Diaconie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hierna zullen deze jaarrekeningen in de AK worden vastgesteld.
Inzage jaarrekeningen 2020 

 

Kapel Hoog SoerenGeen diensten van de Onderwegkerk in de kapel van Hoog Soeren
Helaas, ook dit jaar is het vanwege corona niet mogelijk kerkdiensten te organiseren. Al komen er mogelijk meer versoepelingen, het is niet te voorzien hoe vieringen in de komende maanden gaan verlopen. De werkgroep Onderwegkerk heeft, in afstemming met wijkkerkenraad Jachtlaankerk, ook voor dit seizoen moeten besluiten dat alle vieringen in de kapel in Hoog Soeren op de zondagen in de maanden juni, juli en augustus geen doorgang kunnen vinden. De werkgroep mist de vieringen en haar bezoekers enorm en betreurt het zeer dat zij voor het tweede achtereenvolgende jaar de kapel gesloten moet houden. Maar ze hoopt erop dat de deuren volgend jaar weer wijd open kunnen om de bezoekers welkom te heten.


VakVakantiegeld NB92antiegeld Samen Delen, doet u weer mee?

Vorig jaar hebben zevenhonderd huishoudens in de gemeente Apeldoorn een mooie gift ontvangen via Vakantiegeld Samen Delen, dat waren honderd huishoudens meer dan het jaar ervoor. Dat was mogelijk dankzij uw giften (een recordbedrag van 125.000 euro) en de inzet van veel vrijwilligers. En natuurlijk ook dankzij het vertrouwen van de aanvragers. Was het juist de coronacrisis die extra solidariteit heeft losgemaakt?

De vanzelfsprekendheid om een of meerdere keren per jaar met vakantie te gaan, soms naar verre oorden, is er niet meer vanwege de coronapandemie. Voor de mensen die vakantiegeld ontvangen uit deze actie, is op vakantie gaan al veel langer niet vanzelfsprekend. Simpelweg omdat er geen geld voor is. Een dagje weg of eenvoudig kamperen in de buurt, dat is al heel mooi. Andere dingen gaan voor: een wasmachine, kleding, schoolspullen, een laptop ...

De groeiende kloof tussen rijk en arm in onze samenleving kunnen we met deze actie vanuit de kerken niet dichten. Wel kunnen we een belangrijk gebaar maken. Want geloven in delen schept verbondenheid tussen mensen met een volle en een krappe portemonnee. Mensen weten zich gezien. Daar gaat het om. Via deze actie brengen we ook hulpinstanties onder de aandacht, zoals het Christelijk Noodfonds Apeldoorn (CNAP). Dat is er voor hulpvragen als men niet in aanmerking komt voor bestaande regelingen en voorzieningen. Zie https://cnap-apeldoorn.nl

Dit jaar wordt de actie Vakantiegeld Samen Delen voor de tiende keer gehouden. Ook onze kerk doet mee, samen met meer dan vijfentwintig andere kerken. Dit jaar doen Beekbergen en Loenen ook mee, net als de stad Apeldoorn, Ugchelen, Beemte Broekland, Wenum Wiesel, Het Loo en Hoog Soeren.

Vanaf half april is het mogelijk om een aanvraag in te dienen en is de folder van de actie beschikbaar. Alle informatie over de actie zal dan ook op de website staan. Schroom niet om voor uzelf aan te vragen of anderen te wijzen op deze actie. We gaan heel zorgvuldig om met privacy. Aanvragen en giften zijn welkom t/m 3 juni.

Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL69 RABO 037 37 40 298 t.n.v. de Diaconie Protestantse Gemeente Apeldoorn o.v.v. Vakantiegeld Samen Delen. U kunt ook geld geven via een QR-code. Dat maakt geven nog gemakkelijker! Zie ook de website: www.vakantiegeldsamendelenapeldoorn.nlStichting Vrienden van de Wilhelminakerk.

Op 23 september 2020 hebben we de Stichting Vrienden van de Wilhelminakerk opgericht.

De stichting heeft als doel – zoals het in de officiële acte omschreven staat – het (doen) ondersteunen en uitvoeren van activiteiten betreffende de instandhouding van de Wilhelminakerk in Beemte – Broekland.

De exploitatiecommissie houdt op te bestaan en gaat over, in dezelfde samenstelling, naar de stichting.
We hopen met net zo veel plezier en inzet het doel van de stichting uit te voeren.

Stichting Vrienden van de Wilhelminakerk


PAASPROJECT BASISSCHOLEN

Jezus ontmoet zijn bedroefde moederAl weer een hele tijd geleden was er in de Wilhelminakerk een paasproject waaraan drie basisscholen meededen, de Sjofar/Princes Beatrix, de Beemterschool en de R.K. Antoniusschool uit de Vecht. Onderwerp was de weg die Jezus ging naar het kruis.
Via meerdere kruiswegstaties kwam men bij de paaskaars, het symbool dat Jezus leeft.
Zie fotogalerij


Belevingsviering met groep 1 t/m 4 van de Sjofar Prinses Beatrixschool

De belevingsviering van groep 1t/m 4 van de Sjofar/Princes Beatrix school in de Wilhelminakerk.
Samen zingen, bidden en spelen. Het was een plezierige en waardevolle ochtend.
001 002 003


Oecumenische Ker(k)misviering in de Feesttent van Beemte-Broekland.

De eerste Ker(k)misviering op/in Beemte-Broekland in 2018, was een succes. We waren erg tevreden met de 250 bezoekers die deze zondagmorgen naar de tent waren gekomen. Er moesten diverse stoelen en banken bijgezet worden.
Dienst feesttent 12 08 2018Velen hadden er naar uitgekeken en samen met het bestuur van de Oranjevereniging was er een mooie viering in elkaar gezet.
De dienst werd geleid door ds. Jolanda Al van de Wilhelminakerk met Riet Simons en Trees Hendriks van de geloofsgemeenschap Franciscus en Clara, locatie Antonius uit De Vecht.
Het geheel werd ondersteund door het koor ‘Song and Relation’ uit Emst.
Door hun mooie zingen van o.a. het Ave Maria, leverden ze een fijne bijdrage.
Aan het einde bedankte Jan Vegter (de inmiddels gearriveerde) pastor Paul Daggenvoorde, voor zijn inzet van de afgelopen 5 jaar want ondanks zijn vertrek (per 1 september naar Enschede) en de nare taak die hij de afgelopen jaren moest verrichten van o.a. het sluiten van de Antoniuskerk in De Vecht, is er toch, mede dank zij hem, iets moois ontstaan, n.l. het samenwerkingsverband tussen de Wilhelminakerk en de geloofsgemeenschap Antonius. En daar is dit dan toch maar een resultaat van.
Onze dank gaat uit naar iedereen die dit (toch maar) mogelijk heeft gemaakt.
Ook de herhaling in 2019 was een dermate succes dat we hopen dat deze manier van vieren, één maal per jaar, een traditie mag worden.

IMG 20171111 WA0007Lichtjesregen
Op een vrijdagavond, in november 2017, hebben we samen met de buurt waxinelichtjes aangestoken. Dit was een gezamenlijk initiatief van onze kerk en de RK geloofsgemeenschap St. Antonius, in de Vecht. Een lichtjesregen voor mensen die bij de kerk horen en voor mensen die niet kerkelijk gebonden zijn, voor jong en oud.
Voorafgaand was er een moment van verstilling, met muziek zang en gebed. Stil staan bij mensen met wie we geleefd hebben en die nu anders met ons meegaan dan voorheen. In de kerk hingen tekeningen van kinderen van de scholen in de buurt. De reacties waren zeer positief, daarom werd het geheel verleden jaar herhaald en met succes. Er werden 1200 lichtjes aangestoken, samen met de kinderen, de Rooms-Katholieke buren en de buurt.

Ook in november 2019 was er een lichtjesregen en deze keer samen met de Rooms Katholieke geloofsgemeenschap St. Antonius uit de Vecht, en de Protestantse Gemeente Terwolde-de Vecht. Men kwam met velen en het was een fijne belevenis. Ook voor 2020 hopen we op een herhaling.