Kringenwerk

Gesprekskring

Iedere maand op een dinsdagmorgen is er in de Wilhelminakerk de mogelijkheid om aan te schuiven bij een groep mensen die met elkaar in gesprek gaan. De afgelopen tijd zijn er gedachten, ervaringen en vragen uitgewisseld over zegenen (wat is zegenen eigenlijk?), over Jozef (wie was hij? Wat was zijn relatie tot Maria?) en over het Koninkrijk van God (waar zien we in de wereld om ons heen iets van dat Koninkrijk?). Er is in de gesprekskring vertrouwen en respect voor elkaars verhalen en ervaringen. De kring is open, dus u bent iedere keer van harte welkom om mee te doen.

Voor meer informatie neemt u contact op met wijkpastor, ds. Jolanda Al-van Holst (zie contact).

7+1 kring

Iedere maand (met uitzondering van de zomermaanden) is er op wisselende locaties (vaak thuis bij één van de deelnemers) de 7+1 kring. In acht avonden gaan deelnemers in gesprek over (persoonlijk) geloof aan de hand van prikkelende teksten en thema's. De achtste en laatste avond is er een gezamenlijke maaltijd. De cursus is qua materiaal laagdrempelig, maar gaat qua inhoud wel de diepte in. De cursus is goed geschikt voor opvoeders en jongeren, zowel binnen als buiten de kerk, die meer willen weten over geloof in het dagelijks leven. De avonden zijn eenmaal per maand en beginnen om 19:45 uur.

Dit seizoen werken we met het kaartspel "Kaarten Op Tafel": prikkelende stellingen die uitnodigen tot persoonlijk gesprek en ontmoeting. Wees van harte welkom! Voor meer informatie of aanmelden neemt u contact op met de wijkpastor, ds. Jolanda Al-van Holst (zie contact).

Rouwverwerking

Eens per drie maanden, op een dinsdagochtend om 10.00 uur, bent u van harte uitgenodigd om aan te schuiven voor een gesprek. Er is tijdens dit gesprek ruimte voor het delen van verhalen, van ervaringen van gemis en verdriet, met anderen die ook een geliefde hebben verloren. Er is veel herkenning en dat doet goed.
Sommige mensen, die een dierbare verliezen, ervaren het gemis in het tweede, derde of vierde jaar veel heviger dan in het begin. Het eerste jaar kan het zijn dat er nog zoveel geregeld moet worden en dat je een beetje geleefd wordt. Het delen van ervaringen met anderen die weten wat het is om bv. een partner of een kind te moeten missen, kan helend zijn. Wees welkom!
Mocht u inlichtingen willen of een individueel gesprek op prijs stellen, neem dan contact op met
ds. Jolanda Al - van Holst (zie contact).