Rock Solid

Onder die naam komen jongeren, de doelgroep is ongeveer 12- tot 15-jarigen, samen in of bij het dorpshuis
‘Ons Huus’ in de Beemte. Jonge mensen die elkaar kennen of leren kennen, elkaars gezelschap zoeken, met name bezig zijn met de dorpsbelangen, hun binding met het buitenleven is een belangrijke zaak.
Samen spelen, samen praten, over gewone en ook over diepere dingen.
De programma’s van Rock Solid komen oorspronkelijk van Youth for Christ.
De Wilhelminakerk participeert in dit project. Mensen van Kerkplein 7 geven leiding, samen met vrijwilligers uit Beemte Broekland.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bram Neuteboom Spijker, tel. 0635567678.

Kidskerk

Iedere tweede zondag van de maand is er kidskerk voor de kinderen in de basisschoolleeftijd om 10.00 uur in de nieuwe zaal bij de kerk. Tijdens de inloop is er voor de kinderen de gelegenheid om afscheid te nemen van de ouders en met elkaar te spelen.

Daarna gaat het beginnen. Er wordt een kaars aangestoken en met de kinderen gebeden.

Tijdens de kidskerk staat een Bijbelverhaal/thema centraal.
Dit seizoen is het thema: Als ik in jouw schoenen sta…
Iedere keer komt de schoenmaker langs met één of twee schoenen die bij hem zijn gebracht. Er is iets met die schoenen. Ze vertellen iets over de persoon van wie ze zijn. Daaraan is een Bijbelverhaal gekoppeld.
Soms kunnen de kinderen de schoenen uitproberen en ervaren: hoe is het als ik in jouw schoenen sta… De kinderen kunnen zich inleven: hoe zou het zijn als ik in die situatie was.

Na het vertellen van het Bijbelverhaal, gaan de kinderen met het verhaal op een creatieve manier aan de slag. Er is iets te drinken en wat lekkers. Het wordt een gezellig uur.
De leiding is enthousiast over deze nieuwe vorm van kidskerk.. Het volle uur wordt afgerond met een zegengebed, dat door een kind wordt voorgelezen. Reacties van kinderen over één en ander zijn: “dit is cool, kan dit niet iedere week?”

Ieder kind van 4 tot 12 jaar, is welkom en er mag altijd een vriendje of vriendinnetje meekomen.
Welkom vanaf 9.45 uur.

DATA: 12 november, 10 december, 2018: 14 januari, 11 februari, 25 maart (Palmpasen), 6 mei, 10 juni