PKN

Wilhelminakerk

 

Kerkbalans 2018, de eerste resultaten

Afgelopen vrijdag was onze telavond. Op die avond was er een totaalbedrag aan toezeggingen van € 63.920,84 binnengekomen. Dit is het bedrag dat alleen voor de Wilhelminakerk bestemd is. Nog ongeveer 60 enveloppen met antwoord ontbreken.

Als u een toezegging heeft gedaan dan willen we u daar hartelijk voor danken!
Heeft u dit nog niet gedaan, dan verzoeken wij u dit alsnog te doen.
Mocht uw envelop niet opgehaald zijn dan kunt u contact opnemen met één van de kerkrentmeesters.
De telefoonnummers staan in de folder die u bij uw formulier heeft ontvangen.
Uw geld wordt goed besteed!

Het eindresultaat van Kerkbalans 2018 zullen wij vermelden in de nieuwsbrief van maart.

Wij danken alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om de actie Kerkbalans voor de Wilhelminakerk weer tot een succes te maken.

Op Wilhelminakerk/Geldzaken leest u meer over de Kerkbalans.


Bericht uit de kerkenraad

We zijn verheugd dat we u mogen meedelen dat Annelies te Loo en Wim Bomhof hun ambtstermijn als kerkrentmeester verlengen! Het is heel fijn om met deze ervaren kerkrentmeesters als kerkenraad op sterkte te blijven! De herbevestiging zal met Pasen plaatsvinden.

Collectebonnen kopen via de webshop van de Protestantse Gemeente Apeldoorn

Sinds kort beschikt de PGA over een echte webshop. In deze webshop kunt u collectebonnen kopen en direct afrekenen met iDEAL.
U klikt aan welke collectebonnen u wilt kopen en hoeveel van welke soort (of soorten) en er wordt automatisch uitgerekend wat daarvan de totaalkosten zijn. Als u uw betaling via iDEAL hebt voltooid krijgt u automatisch een email met de bevestiging van uw bestelling en een factuur die u kunt bewaren voor uw administratie (bedrag is aftrekbaar voor de inkomsten belasting als ‘gift’ )
U kunt de webshop direct vinden onder: https://site.skgcollect.nl/292/pagina/2497/collectebonnen.html
Of via de website van de Protestantse gemeente Apeldoorn : https://pkn-apeldoorn.nl/over-ons/collectebonnen-kopen/
De bestelde collectebonnen worden dan per post bij u thuisbezorgd.

Compostactie Apeldoorn-West op zaterdag 10 maart a.s.

Uw tuin of bloembak weer voorzien van potgrond, tuinaarde of mest en tegelijkertijd een goed doel steunen. Dat kan!
Traditiegetrouw organiseren de PKN-kerken in Apeldoorn-West jaarlijks de compost en tuinmaterialen actie. De opbrengst gaat dit jaar naar De Herberg, het inloophuis van het citypastoraat aan de Deventerstraat. Dit huis is een warm en onmisbaar plekje in de binnenstad van Apeldoorn voor mensen die in het dagelijks leven niet het gehoor en de aansluiting vinden, welke zij verdienen.
U kunt online bestellen via www.jachtlaankerk.nl/compost vóór 4 maart. Op 10 maart kunnen de compost en andere materialen worden afgehaald bij de Goede Herderkerk, Asselsestraat 199, maar wij bezorgen uw bestelling ook met plezier overal in Apeldoorn en naaste omgeving.

Per 1 april 2018 een (digitaal) abonnement op Perspectief afsluiten? Let op de flyer bij Kerkbalans!

Perspectief is het tweewekelijkse nieuwsblad van de Protestantse Gemeente Apeldoorn. Kleurrijk, actueel, licht van toon en vol nieuws uit het Apeldoornse kerkelijke en maatschappelijk leven. Bent u al een vaste lezer van dit blad, dan krijgt u de digitale uitgave er een jaar lang gratis bij!
Misschien hebt u wel eens overwogen om abonnee te worden, maar is het er nooit van gekomen?
Dan vragen wij u goed te letten op de flyer van Perspectief die toegevoegd is aan het materiaal van de Actie Kerkbalans van uw wijk. Daarin vindt u een voordelig kennismakingsaanbod voor de rest van 2018. U kunt kiezen uit het goedkopere digitale abonnement of het duurder abonnement op de schriftelijke uitgave. Beiden gaan in op 1 april 2018!
U hoeft alleen maar de antwoordstrook in te vullen en te retourneren in de antwoordenveloppe. Graag zouden we de breed gedragen waardering voor Perspectief bekroond zien met een groei in abonnees, opdat we het blad nóg verder kunnen ontwikkelen.
Alvast onze dank. Namens de redactie van Perspectief, Loes Kraan en Ditta Slot (https://pkn-apeldoorn.nl)

IMG 0952

Beemterschool op bezoek

Op maandagmiddag 13 november kwamen alle kinderen van de Beemterschool op bezoek in de zaal bij de Wilhelminakerk. Om de band tussen kerk en school te versterken hebben de kinderen hun favoriete bord- of kaartspel met gemeenteleden gespeeld. Dit was een initiatief van de school vanuit het besef dat de kinderen deel uitmaken van een groter geheel.
Na afloop liepen de kinderen door de kerk weer terug naar school. In de kerk hingen nog hun prachtige tekeningen die ze hadden gemaakt bij dierbare herinneringen aan een overleden mens of huisdier. Het was een gezellige middag! 

Lichtjesregen 2017

Op vrijdagavond 10 november hebben we buiten samen met de buurt waxinelichtjes aangestoken. In verbondenheid met elkaar en in herinnering aan geliefden die we hebben verloren. Dit was een gezamenlijk initiatief van onze kerk en de RK geloofsgemeenschap St. Antonius van de Vecht. Een lichtjesregen voor mensen die bij de kerk horen en mensen die niet kerkelijk gebonden zijn, voor jong en oud.
Lichtjesregen WilhelminakerkVoorafgaand was er een moment van bezinning en verstilling in de kerk. Er was een koor, er was muziek, samenzang, een gebed, poëzie en een verhaal. Stil staan bij de mensen met wie we geleefd hebben. Dierbaren die nu anders met ons meegaan dan voorheen.In de kerk hingen tekeningen van de kinderen van de Beemterschool, de Sjofar Prinses Beatrixschool en de Antoniusschool. Tekeningen die kinderen hadden gemaakt bij dierbare herinneringen aan overleden mensen of dieren. Aan het eind van de viering gingen we met het licht ontstoken aan de Paaskaars naar buiten. Daar klonk “Abide with me” gespeeld op doedelzakken. Wethouder Sandmann opende de lichtjesregen door een eerste waxinelichtje aan te steken.
Jolanda Al - van Holst

Ook op de website van de landelijke kerk kunt u lezen over de lichtjesregen in de Beemte. Klik daarvoor op: https://www.protestantsekerk.nl/....

kp7 10 07 2017

Netwerk7

Weten wat er speelt binnen de Protestantse Gemeente Apeldoorn? Daar voor moet je niet op de vergadering zijn, maar op de borrel. Daarom organiseert Kerkplein7 : Netwerk7, de maandelijkse borrel voor kerkelijke professionals, bestuursleden en vrijwilligers. Deze borrel is de plek om goede ideeën op te doen en de juiste mensen te spreken. Elke maand behandelen we kort een onderwerp. Om de onderwerpen actueel te houden volgen deze op een later tijdstip.
Van harte welkom op vrijdag:
  9 maart
13 april
mei niet
  8 juni afsluiting
Tijd:17.00-18.30 uur, locatie: Schenkers, Van Kinsbergenstraat 8 in Apeldoorn.
Via WhatsApp op de hoogte blijven, stuur dan een bericht naar 06-38907257, dan voegen we je toe aan de netwerk7 groep.
Meer informatie: www.kerkplein7.nl/ons-aanbod

Met vriendelijke groet, Mariska Bleyenbergh, secretariaat Kerkplein7
werkdagen: maandag, dinsdag en woensdag